New Designers! Το νέο αίμα της Κυπριακής Μόδας!

Galastyle team

Δύσκολα βλέπεις επαγγελματίες στο χώρο της μόδας να μοιράζονται την γνώση τους με νέα παιδιά και όχι μόνο.. θα έλεγα καλύτερα με όσους αγαπάνε την μόδα! Εξάλλου οι μεγάλες αγάπες δεν έχουν ηλικία και όρια… Και φυσικά ακόμα ποιο δύσκολο το βλέπεις να γίνεται αυτό στην Κύπρο.

Όχι όμως στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στη νέα σχολή σχεδίου μόδας που δημιούργησε ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας, σε Κύπρο και εξωτερικό, Μιχάλης Λάζος.

Εμείς επισκεφθήκαμε την σχολή, βρήκαμε τις μαθήτριες του, μιλήσαμε μαζί τους και ζητήσαμε να μάθουμε την «ταυτότητα» της κάθε μιας.. Πως βλέπουν οι ίδιες τον χώρο της μόδας; Τι ήταν αυτό που τις έκανε να ασχοληθούν με το σχέδιο μόδας και γιατί επέλεξαν τη σχολή του Μιχάλη Λάζου;;;


Όνομα: Μαρία

Επίθετο: Γαλάτη

Ηλικία: 22 χρονών

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Ήταν το όνειρό μου από παιδί να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας και έτσι έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα!

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; Ο Alexander McQueen γιατί μου αρέσει πολύ η εκκεντρικότητα που έχει στα ρούχα του!

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Μου αρέσουν όλα τα υφάσματα!

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Το αγαπημένο μου μάθημα αυτόν τον καιρό στηνσχολή είναι το Make up γιατί μπορώ να συνδυάσω τα ρούχα που σχεδιάζω μαζί με το μακιγιάζ που διδάσκομαι!

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Θα περιέγραφα τον εαυτό μου σε κλασσική σχεδιάστρια μαζί με εκκεντρική!

Μότο ζωής: Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας!

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Έχω αποκομίσει να βγάζω τες καλύτερες εφαρμογές στα πατρόν και στα ρούχα!


Όνομα: Άντρια Ματαίου
Ηλικία: 27

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Από μικρή αυτό ήθελα να κάνω, ωστόσο δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Τώρα αποφάσισα να το επιδιώξω!

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; Ralph Lauren για την απλότητα στον σχεδιασμό του αλλά και την κλασσική νότα που δίνει στα φορέματα του.

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Όλα, αρκεί να ξέρεις να τα αξιοποιήσεις σωστά.

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Πατρόν και ραπτική από τον κ. Μιχάλη Λάζο, γιατί μπορώ να δω την ιδέα μου να υλοποιείται.

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Μου αρέσει πολύ να μελετώ ένα σώμα για να μπορέσω να προσαρμόσω τον σχεδιασμό του ρούχου ανάλογα με τον κάθε σωματότυπο. Πιστεύω πως για το κάθε σώμα υπάρχει και το κατάλληλο ρούχο. Αυτό θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει ως αντικειμενική και τελειομανή.

Μότο ζωής: Θα περπατάω με πίστη ακόμα και αν δεν βλέπω.

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Επιμονή, υπομονή και τόλμη!


Όνομα: Ίζα Ξενίδου (μαθήτρια μακιγιάζ)

Ηλικία: 31

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Αυτή είναι η δουλειά που πάντα ήθελα να κάνω.

Αγαπημένο μακιγιάζ και γιατί; Γενικά μου αρέσουν όλα τα είδη makeup αλλά ποιο συγκεκριμένα θα διάλεγα το βραδινό.

Αγαπημένος makeup artist και γιατί; Η Ιζαμπέλα Χριστοδούλου. Μου αρέσει γιατί κάνει τη δουλειά της με πολύ όρεξη και αγάπη!

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική makeup artist; Σκέφτομαι τον εαυτό μου μια σωστή make up artist.

Μότο ζωής: Το μότο μου είναι: ποτέ μην λες ποτέ, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο άμα θέλεις κάτι το καταφέρνεις πάντα. Ποτέ δεν τα παρατάω.

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από την μέντορα σου Δέσποινα; Έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα για το επάγγελμα μας από τη Δέσποινα και μέσα από αυτά που μου δίδαξε αγάπησα περισσότερα το make up.


Όνομα: Μαριάννα Φιλιππίδου

Ηλικία: Είναι αδύνατο να σας πω την ηλικία μου. Αλλάζει συνεχώς. Alphonse Allais

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Κάπου εκεί ανάμεσα σε βιβλία και ανθρώπους.

Μότο ζωής: Αν προσπαθείς πάντα να είναι φυσιολογικός, δεν θα μάθεις ποτέ πόσο εκπληκτικός μπορείς να γίνεις – Maya Angelou

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; Ο Ισέι Μιγιάκε γιατί ανάγει το ύφασμα σε χώρο κατοίκισης.

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Όλα, γιατί όλα μπορούν να γίνουν κάτι.

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Πατρόν, πατρόν, πατρόν.

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Αγνώστου.

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Ότι εάν θέλεις πρέπει να επιμένεις και αφού μάθεις, πρέπει να προσπαθήσεις


Όνομα: Ευτυχία Λαζαρή
Ηλικία: 19

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Από πολύ μικρή λάτρευα τη μόδα και στη πορεία κατάλαβα ότι είχα κλίση και ταλέντο σε αυτόν τον χώρο. Η μόδα για εμένα δεν είναι μόνο δουλειά αλλά και τρόπος ζωής.

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; H Coco Chanel, επειδή υπήρξε επαναστάτρια στο χώρο της μόδας, αφού κατά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής της κατάφερε το ακατόρθωτο, δηλαδή τις εμπνευσμένες γυναικείες μόδες – από τις αντρικές. Αν και δε ζει τώρα κατάφερε να επιβιώσει στο χρόνο με το ύφος και τη φήμη της.

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Μεταξωτό τούλι με glitter, επειδή λατρεύω τα πολυτελή και εντυπωσιακά υφάσματα.

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Το πατρόν, επειδή είναι η βάση για την δημιουργία των ενδυμάτων.

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Φαντάζομαι τον εαυτό μου ένα ενεργό μέλος στο χώρο της μόδας με στόχο την δημιουργία νέων καλλιτεχνικών ιδεών καθώς επίσης και το στίγμα μου παγκόσμια.

Μότο ζωής: Success is my only option.

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Την απλοποίηση κάποιων φαινομενικά δύσκολων πραγμάτων στο χώρο αυτό.


Όνομα: Θεοδώρα Σάββα

Ηλικία: 18

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; Ήταν το όνειρο μου από πολύ μικρή, δεν επηρεάστηκα από κάπου απλά ήξερα από μικρή ότι με αυτό θέλω να ασχοληθώ. Αν και τα πρώτα μου βήματα ξεκίνησαν με το μόντελινγκ.

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; Η Elsa Schiaparelli. Η πρώτη στην εκκεντρική μόδα αλλά και πρόγονος του “pret-a-porte”. Της άρεσε πάντα να σοκάρει, ήταν εκείνη που έφερε στην μόδα το φωτεινό φούξια.

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Δεν έχω κάποιο αγαπημένο ύφασμα, τα λατρεύω όλα γιατί πιστεύω πως όλα μπορούν να γίνουν κάτι υπέροχο με σκληρή δουλειά!

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Το πατρόν γιατί το να μαθαίνεις το πώς κατασκευάζονται τα ρούχα πάνω σε ένα χαρτί για μένα είναι κάτι υπέροχο! Είναι ένα μάθημα που θέλει σκέψη, προσήλωση αλλά ταυτοχρόνως πολύ ευχάριστο!

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Διαφορετική και μοναδική.

Μότο ζωής: Για να είσαι αναντικατάστατος, θα πρέπει να είσαι πάντα διαφορετικός

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Ότι με σκληρή δουλειά, με πολύ πάθος αλλά και μεγάλη πίστη στον εαυτό μου θα καταφέρω να φτάσω εκεί που θέλω!


Όνομα: Κωνσταντίνος Κουλέρμος

Ηλικία: 36

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας; ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΔΑ!

Αγαπημένος Σχεδιαστής και γιατί; Δεν θέλω να φανώ προβλέψιμος αλλά ναι.. Ο Μιχάλης Λάζος. Δεν θα σου πω κάποιον ξένο σχεδιαστή γιατί μου αρέσει να εμπνέομαι από ανθρώπους που έχω προσωπική επαφή μαζί τους.

Αγαπημένο ύφασμα και γιατί; Όταν υπάρχει φαντασία και όρεξη για δημιουργία μπορείς να πετύχεις εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμα και με ένα κομμάτι νάιλον. Πχ στη σχολή δημιουργήσαμε ρούχα από υλικά ανακύκλωσης.

Αγαπημένο μάθημα στη σχολή και γιατί; Ιστορία τέχνης! Η κ. Μαρίνα έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε ταξιδεύει σε κάθε εποχή που σπάνια σου δημιουργούνται απορίες.

Με 2 λόγια πως θα περιέγραφες την ταυτότητα σου ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας; Αυτό θα φανεί.. Τα δεδομένα αλλάζουν όπως και οι τάσεις. Μου αρέσει να προσαρμόζομαι.

Μότο ζωής: Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις

Το σημαντικότερο πράγμα που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από τον μέντορα σου Μιχάλη Λάζο; Πολλά.. Από το σωστό σχέδιο, μέχρι πολλά μυστικά του επαγγέλματος που ειλικρινά κανείς άλλος σχεδιαστής δεν θα έλεγε ποτέ.